Виїзне практичне заняття в Миколаївській регіональній державній лабораторії Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту прав споживачів
Відповідно до навчального плану спеціальності 204 «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» здобувачі фахової передвищої освіти групи Т 3/1 під керівництвом гаранта освітньо-професійної програми Алли БОНДАР стали учасниками практичного заняття в хіміко-токсикологічному відділі лабораторії Держпродспоживслужби.
У ході екскурсії здобувачі освіти ознайомилися зі структурою і функціональним призначенням секторів лабораторії: атомної абсорбції, газової та рідинної хроматографії, фітосанітарії, сектором визначення молока та молочних продуктів. У полі зору працівників лабораторії проведення досліджень ґрунтів, води, харчових продуктів, вмісту пестицидів у кормах, комбікормах, фальсифікації рослинних і тваринних жирів згідно зі стандартами СанПіН. Провідні фахівці секторів озброїли учасників заняття базовими знаннями щодо основних алгоритмів проведення газової та тонкошарової хроматографії, дослідження фальсифікації рослинних і тваринних жирів, методу перегонки по К’єльдалю. Найбільший інтерес на занятті викликало ознайомлення з принципами роботи лабораторних приладів та установок: прибором Тернікова для обвуглювання зразків, газовим хроматографом Bruker Scion 456GC, ротаційним випарювачем, жидкостніком UltiMate 3000.
Висловлюємо вдячність завідувачці хіміко-токсикологічним відділом Валентині ЖИТКОВІЙ та провіднім фахівцям відділу за змістовну та продуктивну співпрацю.