Back
  • gallery
  • gallery
  • gallery
  • gallery
  • gallery
  • gallery
  • gallery
  • gallery

Виїзне практичне заняття в Миколаївській регіональній державній лабораторії Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту прав споживачів

Відповідно до навчального плану  спеціальності 204 «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» здобувачі фахової передвищої освіти групи Т 3/1 під керівництвом гаранта освітньо-професійної програми Алли БОНДАР стали учасниками практичного заняття в хіміко-токсикологічному відділі лабораторії Держпродспоживслужби.

У ході екскурсії здобувачі освіти  ознайомилися зі структурою і функціональним призначенням секторів лабораторії: атомної абсорбції, газової та рідинної хроматографії, фітосанітарії, сектором визначення молока та молочних продуктів. У полі зору працівників лабораторії  проведення досліджень  ґрунтів, води, харчових продуктів, вмісту пестицидів у кормах, комбікормах, фальсифікації рослинних і тваринних жирів згідно зі стандартами СанПіН. Провідні фахівці  секторів озброїли учасників заняття    базовими знаннями  щодо основних алгоритмів  проведення газової  та тонкошарової  хроматографії, дослідження фальсифікації рослинних і тваринних жирів, методу перегонки по К’єльдалю. Найбільший інтерес на занятті викликало ознайомлення з принципами роботи  лабораторних  приладів та установок: прибором  Тернікова для обвуглювання зразків,  газовим хроматографом  Bruker Scion 456GC, ротаційним випарювачем, жидкостніком UltiMate 3000.

Висловлюємо вдячність завідувачці хіміко-токсикологічним відділом Валентині ЖИТКОВІЙ та провіднім фахівцям відділу за змістовну та продуктивну співпрацю.

Leave A Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Translate »