Back

 

 

Циклова комісія з дисциплін агроінженерії забезпечує навчання здобувачів фахової передвищої освіти за спеціальністю 208  Агроінженерія освітньо-професійна програма “Агроінженерія”  освітньо-професійного ступеня «фаховий молодший бакалавр».

Після закінчення навчання здобувачі освіти отримують кваліфікацію фаховий молодший бакалавр з агроінженерії, який може займати посади:

За Національним класифікатором України «Класифікація видів економічної діяльності ДК 009:2010», затвердженим і введеним в дію наказом Держспоживстандарту України від 11.10.2010 № 457 (зі змінами) може виконувати наступні види:

Секція А Сільське господарство, мисливство та надання пов’язаних із ними послуг

Розділ 01 Сільське господарство, мисливство та надання пов’язаних із ними послуг

Група 01.6 Допоміжна діяльність у сільському господарстві та післяурожайна діяльність

Клас 01.61 Допоміжна діяльність у рослинництві

Клас 01.62 Допоміжна діяльність у тваринництві

Клас 01.63 Післяурожайна діяльність

Клас 01.64 Оброблення насіння для відтворення

Фаховий молодший бакалавр (або фахівець) здатний займати первинні посади (орієнтовні) до професійних назв робіт за Національним класифікатором України «Класифікатор професій ДК 003:2010» (затверджено і надано чинності наказом Держспоживстандарту України від 28.07.2010 № 327 (зі змінами)) :

3115 Технік-механік з експлуатації та ремонту устаткування

3115 Технік з механізації трудомістких процесів

3115 Технік-механік сільськогосподарського виробництва.

Після здобуття кваліфікації фахового молодшого бакалавра випускник коледжу може продовжити навчання за скороченим терміном на відповідному факультеті Миколаївського національного аграрного університету.

Викладацький склад циклової комісії

До складу циклової комісії входять як досвідчені викладачі так і перспективна молодь:

  • Баранова Олена Володимирівна – голова циклової комісії
  • Горбенко Олена Андріївна
  • Храмов Микита Сергійович
  • Іванов Геннадій Олександрович
  • Тима Олег Миколайович
  • Корж Дмитро Вадимович
  • Полянський Павло Миколайович 
  • Лимар Олександр Олександрович
  • Марченко Дмитро Дмитрович

Навчальні дисципліни

Призначення навчальної дисципліни – вивчення будови автомобілів, робочих процесів та взаємозв’язку частин та механізмів автомобіля, його несправностей та регулювань, ознайомлення студентів із загальними положеннями, термінами та визначеннями правил дорожнього руху, обов’язками і правами учасників дорожнього руху, особливими умовами руху та іншими вимогами до організації дорожнього руху передбаченими Законом України «Про дорожній рух» та Правилами дорожнього руху України, а також формування спеціальних умінь та навичок щодо правил використання засобів регулювання руху, порядку дорожнього руху, вибору безпечної швидкості руху у конкретних дорожніх ситуаціях, організації перевезень пасажирів та вантажів тощо.

Мета дисципліни «Взаємозамінність, стандартизація і технічні вимірювання» (ВСТВ) є здобуття теоретичних знань і практичних навичок використання і дотримання вимог комплексних систем загально технічних стандартів, виконання точностних розрахунків з вибору посадок типових з’єднань, метрологічного забезпечення при виготовленні, при виготовленні, експлуатації і ремонті сільськогосподарської техніки.

Метою викладання навчальної дисципліни: «Гідропривід сільськогосподарської техніки» є вивчення будови, теорії робочих процесів та правил експлуатації гідроприводів, що необхідно для високоефективного використання сільськогосподарських машин та обладнання, якісного їх обслуговування і ремонту, цілеспрямованого вдосконалення.

Мета вивчення дисципліни “Експлуатація машинно-тракторного парку” є вивчення наукових основ комплектування та ефективного використання техніки, забезпечення її роботоздатності, з метою одержання запланованих кінцевих результатів в конкретних виробничих умовах господарств України.

Мета дисципліни – підготовка спеціаліста в галузі техніки та енергетики агропромислового виробництва, виборі оптимальних конструкційних матеріалів, обґрунтування раціональних режимів термічної обробки, виборі конструкції, налагодження і використання машин, агрегатів, технологій виготовлення деталей машин.

Метою викладання навчальної дисципліни «Машини та обладнання для переробки сільськогосподарської продукції» є вивчення студентами призначення, будови, технологічного процесу роботи та технологічної наладки на задані умови роботи машин та обладнання переробки сільськогосподарської продукції, транспортування й зберігання сировини й готової продукції на складі; забезпечення оптимальних умов зберігання.

Мета дисципліни – отримання студентами комплексу знань з теорії, конструкцій машин та обладнання  сільськогосподарського призначення.

Мета полягає у вивченні будови, принципів дії, основ теорії і методів розрахунку машин та обладнання, а також високоефективного використання як окремих машин, так і їх технологічних комплексів й техніко-економічних вимог та умов роботи у тваринництві.

Мета полягає у вивченні будови, принципів дії, основ теорії і методів розрахунку машин та обладнання, а також високоефективного використання як окремих машин, так і їх технологічних комплексів й техніко-економічних вимог та умов роботи у тваринництві.

«Механізація та автоматизація сільськогосподарського виробництва» є отримання майбутніми спеціалістами необхідних знань для досягнення високих показників ефективності використання с.-г. техніки при вирощуванні с.-г. культур: високої продуктивності машинно-тракторних агрегатів, мінімальних затрат праці та питомих витрат пального, досягнути мінімальних грошових затрат на одиницю виробленої продукції

Основна мета вивчення „Основ керування автомобілем і безпеки дорожнього руху” полягає в засвоєнні студентами основних положень щодо основ керування автомобілем, безпеки дорожнього руху, медичного і правового забезпечення безпеки дорожнього руху.

Основна мета вивчення „Основи керування та безпека руху” полягає в засвоєнні студентами основних положень щодо основ керування автомобілем, безпеки дорожнього руху, медичного і правового забезпечення безпеки дорожнього руху.

Мета вивчення навчальної дисципліни – набуття теоретичних знань та практичних навичок у виконанні геометричних побудов, проекційних креслень та вмінні застосовувати їх у розв’язанні задач машинобудівельного креслення.

Метою викладання навчальної дисципліни “ Основи теплотехніки і гідравліки” є надання здобувачам освіти теоретичних основ технічної термодинаміки та теорії теплообміну, будови, принципу роботи і основних технічних характеристик теплових двигунів, компресорів, холодильних установок, насосів, циклів паросилових установок, процесів витікання і дроселювання газів і пари, законів гідростатики і гідродинаміки.

Мета дисципліни «Основи технічної творчості» полягає у набутті студентом компетенцій, знань, умінь і навичок для вирішення творчоконструкторських завдань під час професійної діяльності за спеціальністю з урахуванням сучасних методів і прийомів вирішення технічних завдань.

Мета дисципліни – вивчення організації раціонального використання паливомастильних та експлуатаційних матеріалів – палив, мастильних матеріалів, технічних рідин, при експлуатації автомобільного транспорту, а також заходів з їх економії, що особливо важливо в умовах скорочення енергетичних ресурсів та їх високої вартості.

Метою вивчення навчальної дисципліни є ознайомлення студентів із загальними положеннями, термінами та визначеннями правил дорожнього руху, обов’язками і правами учасників дорожнього руху, особливими умовами руху та іншими вимогами до організації дорожнього руху передбаченими Законом України «Про дорожній рух» та Правилами дорожнього руху України, а також формування спеціальних умінь та навичок щодо правил використання засобів регулювання руху, порядку дорожнього руху, вибору безпечної швидкості руху у конкретних дорожніх ситуаціях, організації перевезень пасажирів та вантажів тощо.

Мета дисципліни полягає в тому, щоб навчити майбутнього інженера вірно вибирати конструкційний матеріал, форми і розміри деталей, конструкцій, граничні навантаження, забезпечити надійну і безпечну роботу машин, обладнання. Основні завдання – навчити здобувача вищої освіти складати розрахункові схеми, робити розрахунки на міцність, надійність, стійкість деталей, конструкцій, споруд машин. Він повинен знати, підібрати конструкційний матеріал, економічно доцільні розміри і граничні робочі навантаження, вміти аналізувати різні варіанти, створювати прості моделі реальних об’єктів, враховуючи накопичений досвід та експериментальні дослідження.

Мета навчальної дисципліни – навчити майбутніх фахівців забезпечувати працездатність сільськогосподарських машин за мінімальних витрат часу, трудових та матеріальних ресурсів.

Метою викладання дисципліни дати глибокі знання з будови, теорії робочих процесів і технологічної наладки сільськогосподарських та меліоративних машин, що необхідні для їх високоефективного використання в агропромисловому виробництві, проведення досліджень, спрямованих на вдосконалення існуючих і створення нових машин.

Мета дисципліни – надання студентам необхідних знань та формування умінь із наукових основ технічного сервісу машин в АПК, його основних складових технічного обслуговування і поточного ремонту сільськогосподарської техніки, ефективного її використання.

Метою дисципліни «Технології» як однієї із фундаментальних, професійно зорієнтованих дисциплін, є формування професійної орієнтації, усвідомлення значимості агроінженерії щодо нормального життєзабезпечення людини, раціонального природокористування, для оволодіння методами наукової діяльності і формами навчання. Але основною метою дисципліни – є допомогти адаптації першокурсників у навчальному закладі, ознайомити їх з його історією, структурою, організацією навчального процесу, системою та методикою навчання за вибраною спеціальністю, аграрною політикою в Україні, станом та перспективами розвитку агроінженеріїта його переробної галузі, сприяти естетичному вихованню, формуванню моральності, загальної та професійної культури здобувачів вищого навчального закладу, ознайомити їх з рухом України до інтеграції в Європейський освітній простір.

Мета дисципліни – отримання студентами комплексу знань з теорії, конструкцій тракторів і автомобілів сільськогосподарського призначення.

Технічна механіка – це одна з фундаментальних дисциплін фізико-математичного циклу. Дисципліна вивчає найзагальніші закономірності механічного руху і рівноваги матеріальних тіл і систем. Задачею даного курсу є вивчення методів визначення закономірностей руху механічних систем, сил які діють на неї.

Графіки та розклади

Графік ліквідації академічної заборгованості на I семестр  2023-2024 навчальний рік

 Графік консультування викладачів на I семестр  2023-2024 навчальний рік

 Графік проведення відкритих занять на I семестр  2023-2024 навчальний рік

 Графік презентації та консультування щодо вибору освітніх компонентів на  2023-2024 навчальний рік

Translate »