241 Готельно-ресторанна справа



Випускник освітньо-професійного ступеню «фаховий молодший бакалавр» за спеціальністю 241 Готельно-ресторанна справа здатний виконувати професійні види робіт та обіймати посади фахівців, посадові обов’язки яких вимагають володіння компетентностями у сфері готельно-ресторанної справа.
Термін навчання:
- на основі базової середньої освіти (9 класів) – 2 роки 10 місяців;
- на основі повної загальної середньої освіти (11 класів) – 1 рік 10 місяців.
Здобувач освіти вивчає паблік рілейшнз в готельно-ресторанному бізнесі, барну справу, організацію та технологію обслуговування в закладах готельного господарства; технологію приготування їжі, гігієну та санітарію, продовольче товарознавство; інформаційні системи та технології у готельному та ресторанному господарстві, організацію виробництва та обслуговування в закладах ресторанного господарства, основи менеджменту та маркетингу, стандартизацію, сертифікацію і метрологію продукції та послуг у ГРГ, управління якістю продукції та послуг в санаторно-курортних комплексах, будівлі і устаткування закладів готельного і ресторанного господарства.
Згідно з чинною редакцією Національного класифікатора України: Класифікатор професій (ДК 003:2010), (І8СО-08) випускник з професійною кваліфікацією «Фаховий молодший бакалавр з готельно-ресторанної справи» може працевлаштуватися на посади з наступною професійною назвою робіт:
-
Фахівець з готельного обслуговування;
- Фахівець із спеціалізованого обслуговування;
- Фахівець із конференц-сервісу;
- Фахівець із готельної справи;
- Завідувач номерного фонду готелю (туристичного комплексу та ін.);
- Адміністратор (господар) залу;
Обсяг освітньо-професійної програми фахового молодшого бакалавра становить 120 кредитів ЄКТС.
Обов’язкові освітні компоненти ОПП
Обов’язкові освітні компоненти, що формують загальні компетентності
Обов’язкові освітні компоненти, що формують спеціальні компетентності
Інформаційні системи в готельно-ресторанному господарстві
Організація та технологія обслуговування в закладах готельного господарства
Організація виробництва та обслуговування в закладах ресторанного господарства
Основи менеджменту та маркетингу
Паблік рілейшнз готельно-ресторанному бізнесі
Охорона праці. Безпека життєдіяльності
Практична підготовка
Вибіркові освітні компоненти ОПП
(за вибором здобувача фахової передвищої освіти)
Практичне навчання є основною складовою навчального процесу та ефективною формою підготовки сучасного фахівця відповідно до їх професійної діяльності.
Здобувачі освіти мають можливість проходити навчальну, технологічну та виробничу практики, а також брати участь у виїзних практичних заняттях на провідні фахові підприємства Миколаївської та Одеської областей для отримання практичного досвіду та розуміння інноваційних підходів у сучасному готельно-ресторанному бізнесі.
Завдяки застосуванням високоякісних інноваційних технологій, методів, практичного використання новітнього обладнання, високоякісного обслуговування в найсучасніших готельно-ресторанних комплексах півдня дає змогу фаховим молодшим бакалаврам спеціальності 241 Готельно-ресторанна справа закріпити теоретичні знання, отримати реальний практичний досвід, навички та особливості фахової спеціальності.