Back

241 Готельно-ресторанна справа

Випускник освітньо-професійного ступеню «фаховий молодший бакалавр» за спеціальністю 241 Готельно-ресторанна справа здатний виконувати професійні види робіт та обіймати посади фахівців, посадові обов’язки яких вимагають володіння компетентностями у сфері готельно-ресторанної справа.

Термін навчання:

  • на основі базової середньої освіти (9 класів) – 2 роки 10 місяців;
  • на основі повної загальної середньої освіти (11 класів) – 1 рік 10 місяців.

Здобувач освіти вивчає паблік рілейшнз в готельно-ресторанному бізнесі,  барну справу, організацію та технологію обслуговування в закладах готельного господарства; технологію приготування їжі, гігієну та санітарію, продовольче товарознавство; інформаційні системи та технології у готельному та ресторанному господарстві,  організацію виробництва та обслуговування в закладах ресторанного господарства, основи менеджменту та маркетингу, стандартизацію, сертифікацію і метрологію продукції та послуг у ГРГ, управління якістю продукції та послуг в санаторно-курортних комплексах, будівлі і устаткування закладів готельного і ресторанного  господарства.

Згідно з чинною редакцією Національного класифікатора України: Класифікатор професій (ДК 003:2010), (І8СО-08) випускник з професійною кваліфікацією «Фаховий молодший бакалавр з готельно-ресторанної справи» може працевлаштуватися на посади з наступною професійною назвою робіт:

Обсяг освітньо-професійної програми фахового молодшого бакалавра становить 120 кредитів ЄКТС.

Обов’язкові освітні компоненти ОПП

Обов’язкові освітні компоненти, що формують загальні компетентності

Обов’язкові освітні компоненти, що формують спеціальні компетентності

Практична підготовка

Вибіркові освітні компоненти ОПП
(за вибором здобувача фахової передвищої освіти)

Практичне навчання є основною складовою навчального процесу та ефективною формою підготовки сучасного фахівця відповідно до їх професійної діяльності.

Здобувачі освіти мають можливість проходити навчальну, технологічну та виробничу практики, а також брати участь у виїзних практичних заняттях на провідні фахові підприємства Миколаївської та Одеської областей для отримання практичного досвіду та розуміння інноваційних підходів у сучасному готельно-ресторанному бізнесі.

Завдяки застосуванням високоякісних інноваційних технологій, методів, практичного використання новітнього обладнання, високоякісного обслуговування в найсучасніших готельно-ресторанних комплексах півдня дає змогу фаховим молодшим бакалаврам спеціальності 241 Готельно-ресторанна справа закріпити теоретичні знання, отримати реальний практичний досвід, навички та особливості фахової спеціальності.