Back

241 Готельно-ресторанна справа

Випускник освітнього ступеню «фаховий молодший бакалавр» за спеціальністю 241 Готельно-ресторанна справа здатний виконувати професійні види робіт та обіймати посади фахівців, посадові обов’язки яких вимагають володіння компетентностями у сфері готельно-ресторанної справа.

Термін навчання:

  • на основі базової середньої освіти (9 класів) – 2 роки 10 місяців;
  • на основі повної загальної середньої освіти (11 класів) – 1 рік 10 місяців.

Здобувач освіти вивчить готельне обслуговування, ресторанне обслуговування, технології продукції ресторанного господарства, інформаційні системи та технології у готельному та ресторанному господарстві, економіка закладів готельно-ресторанного господарства, маркетинг, правове регулювання та забезпечення безпеки споживачів готельних та ресторанних послуг, устаткування закладів готельного та
ресторанного господарства.

Згідно з чинною редакцією Національного класифікатора України: Класифікатор професій (ДК 003:2010), (І8СО-08)  випускник з професійною кваліфікацією «Фаховий молодший бакалавр з готельно-ресторанної справи» може працевлаштуватися на посади з наступною професійною назвою робіт:

Обсяг освітньо-професійної програми фахового молодшого бакалавра на основі повної загальної середньої освіти (профільної середньої освіти) становить 120 кредитів ЄКТС.

Обов’язкові освітні компоненти ОПП

Обов’язкові освітні компоненти, що формують загальні компетентності

Обов’язкові освітні компоненти, що формують спеціальні компетентності

Практична підготовка

Вибіркові освітні компоненти ОПП (за вибором здобувача фахової передвищої освіти)

Практичні навички є найголовнішою складовою сучасного фахівця. Здобувачі фахової передвищої освіти мають змогу проходити практичне начення на провідних фахових підприємствах м.Миколаєва та Миколаївської області. 
Здобувачі фахової передвищої освіти мають змогу проходити закордонну практику  як на традиційних сімейних фермерських господарствах західної Європи так і на сучасних аграрних підприємствах. Вони можуть вдосконалити свій сільськогосподарський досвід та навички, збагатити свої знання та світогляд, застосувати теоретичні знання здобуті в навчальному закладі на практиці. Студенти мають можливість отримати досвід роботи за новітніми технологіями на сучасній техніці у фермерських господарствах Польщі, Німеччини, покращити знання з іноземної мови, подружитися з однолітками з інших країн, ознайомитися з культурою країни та отримати гідну оплату за свою працю.
Translate »