204 Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва
Випускник освітнього ступеню «фаховий молодший бакалавр» за спеціальністю 204 Технологія виробництва і переробки продукції
тваринництва здатний виконувати професійні види робіт та обіймати посади фахівців, посадові обов’язки яких вимагають володіння компетентностями у сфері виробництва і переробки продукції тваринництва.
Термін навчання:
- на основі базової середньої освіти (9 класів) – 3 роки 10 місяців;
- на основі повної загальної середньої освіти (11 класів) – 2 роки 10 місяців.
У підготовці фахівців поєднуються теоретичні знання та практичні навички з основ технології заготівлі та зберігання кормів, нормованої годівлі сільськогосподарських тварин, механізації виробничих процесів у тваринництві, інтенсивних технологій і організації виробництва продукції тваринництва та її реалізації в ринкових умовах, обліку та звітності у тваринництві, закупівельних цін, діючих стандартів, зоогігієнічних вимоги до одержання доброякісної продукції.
Згідно з чинною редакцією Національного класифікатора України: Класифікатор професій (ДК 003:2010), (І8СО-08) випускник з професійною кваліфікацією «Фаховий молодший бакалавр з технології виробництва і переробки продукції тваринництва» може працевлаштуватися на посади з наступною професійною назвою робіт:
- технік-технолог з виробництва та переробки продукції тваринництва;
- технолог із контролю якості продукції;
- технолог з переробки продукції тваринництва.
Випускники спеціальності 204 «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» можуть працювати:
на сучасних комплексах з вирощування сільськогосподарських тварин,
на м’ясних підприємствах з переробки м’яса сільськогосподарських тварин у ковбасні вироби, м’ясні копченості, м’ясні консерви, напівфабрикати тощо,
на сучасних комплексах з отримання високоякісного молока сільськогосподарських тварин,
на молокопереробних підприємствах з переробки молока різних видів ссавців у сири, масло вершкове, молоко питне, кисломолочні напої, сметану, морозиво, молочні консерви тощо,
у лабораторіях з визначення якості та безпечності сировини тваринного походження, м’ясних і молочних продуктів,
у проєктних організаціях з проектування міні-комплексів та сучасних високопродуктивних підприємств з виробництва і переробки продукції тваринництва,
у організації міні-підприємств з виробництва крафтової молочної та м’ясної продукції.
Обсяг освітньо-професійної програми фахового молодшого бакалавра на основі повної загальної середньої освіти (профільної середньої освіти) становить 180 кредитів ЄКТС.
Обов’язкові освітні компоненти ОПП
Обов’язкові освітні компоненти, що формують загальні компетентності
Обов’язкові освітні компоненти, що формують спеціальні компетентності
Технологія кормів з основами кормовиробництва
Механізація виробничих процесів у тваринництві
Годівля сільськогосподарських тварин
Гігієна тварин з основами ветеринарії
Технологія виробництва продукції бджільництва
Технологія відтворення сільськогосподарських тварин
Технологія обладнання цехів по переробці продукції тваринництва
Технологія виробництва продукції свинарства
Технологія виробництва молока і яловичини
Основи бухгалтерського обліку. Економіка виробництва продукції тваринництва
Технологія виробництва продукції вівчарства
Організація виробничої і бізнесової діяльності
Міжнародна стандартизація та безпека продукції тваринництва
Технологія виробництва продукції птахівництва
Технологія переробки продукції тваринництва з основами виробничої санітарії