241 Готельно-ресторанна справа
Випускник освітнього ступеню «фаховий молодший бакалавр» за спеціальністю 241 Готельно-ресторанна справа здатний виконувати професійні види робіт та обіймати посади фахівців, посадові обов’язки яких вимагають володіння компетентностями у сфері готельно-ресторанної справа.
Термін навчання:
- на основі базової середньої освіти (9 класів) – 2 роки 10 місяців;
- на основі повної загальної середньої освіти (11 класів) – 1 рік 10 місяців.
Здобувач освіти вивчить готельне обслуговування, ресторанне обслуговування, технології продукції ресторанного господарства, інформаційні системи та технології у готельному та ресторанному господарстві, економіка закладів готельно-ресторанного господарства, маркетинг, правове регулювання та забезпечення безпеки споживачів готельних та ресторанних послуг, устаткування закладів готельного та
ресторанного господарства.
Згідно з чинною редакцією Національного класифікатора України: Класифікатор професій (ДК 003:2010), (І8СО-08) випускник з професійною кваліфікацією «Фаховий молодший бакалавр з готельно-ресторанної справи» може працевлаштуватися на посади з наступною професійною назвою робіт:
-
Адміністратор залу закладу ресторанного господарства;
- Адміністратор готелю;
- Метрдотель;
- Офіціант;
- Член бригади ресторану;
- Член бригади готелю;
- Фахівець з ресторанної справи;
- Майстер ресторанного обслуговування.
Обсяг освітньо-професійної програми фахового молодшого бакалавра на основі повної загальної середньої освіти (профільної середньої освіти) становить 120 кредитів ЄКТС.
Обов’язкові освітні компоненти ОПП
Обов’язкові освітні компоненти, що формують загальні компетентності
Обов’язкові освітні компоненти, що формують спеціальні компетентності
Інформаційні системи в готельно-ресторанному господарстві
Організація та технологія обслуговування в закладах готельного господарства
Організація виробництва та обслуговування в закладах ресторанного господарства
Основи менеджменту та маркетингу
Паблік рілейншз в готельно-ресторанному бізнесі
Охорона праці. Безпека життєдіяльності