Back

201 Агрономія

Випускник освітнього ступеню «фаховий молодший бакалавр» за спеціальністю 201 Агрономія здатний виконувати професійні види робіт та обіймати посади фахівців, посадові обов’язки яких вимагають володіння компетентностями у сфері агроіномії (технологія вирощування польових, овочевих та плодових культур і ягідників), підготовка здобувачів фахової передвищої освіти до подальшого навчання за обраною спеціальністю. Тобто випускник зможе здійснювати організаціно-технологічне керівництво в галузі рослинництва, розробку та впровадження сучасних технологій вирощування сільськогосподарських культур, зберігання та переробка рослинницької продукції, оцінку агрохімічних засобів та їх раціональне використання, аналіз основних показників грунту і якості сільськогосподарської продукції.  Має право працювати на переробних підприємствах, займатись фермерством.

Термін навчання:

  • на основі базової середньої освіти (9 класів) – 3 роки 10 місяців;
  • на основі повної загальної середньої освіти (11 класів) – 2 роки 10 місяців.

Здобувач освіти вивчить поняття, концепції, принципи природничих наук та їх використання для отримання високих і сталих урожаїв сільськогосподарських культур.

Згідно з чинною редакцією Національного класифікатора України: Класифікатор професій (ДК 003:2010), (І8СО-08)  випускник з професійною кваліфікацією «Фаховий молодший бакалавр з агрономії» може працевлаштуватися на посади з наступною професійною назвою робіт: 

  • Агротехнік
  • Агрохімік
  • Завідувач розсадника (розплідника)
  • Завідувач станції насінницької
  • Овочівник
  • Садівник

Обсяг освітньо-професійної програми фахового молодшого бакалавра на основі повної загальної середньої освіти (профільної середньої освіти) становить 180 кредитів ЄКТС.

Обов’язкові освітні компоненти ОПП

Обов’язкові освітні компоненти, що формують загальні компетентності

Історія України. Культурологія

Українська мова (за професійним спрямуванням)

Основи філософських знань

Економічна теорія

Соціологія

Основи правознавства

Іноземна мова (за професійним спрямуванням)

Фізичне виховання

Безпека життєдіяльності

Основи екології

Комп’ютеризація с.-г. виробництва

Економіка сільського господарства

Основи менеджменту

Вища математика

Обов’язкові освітні компоненти, що формують спеціальні компетентності

Ботаніка

Фізіологія рослин з основами мікробіології

Ґрунтознавство з основами агрохімії

Землеробство

Агрометеорологія

Механізація і автоматизація с.г. виробництва

Захист рослин

Насінництво і селекція

Плодоовочівництво

Технологія виробництва продукції рослинництва

Технологія зберігання та переробки продукції рослинництва

Організація і планування діяльності аграрних формувань

Основи охорони праці. Охорона праці в галузі

Основи бухгалтерського обліку та фінансування

Основи підприємництва та маркетингу

Вступ у спеціальність

Виноградарство

Стандартизація та управління якістю продукції плодоовочівництва і виноградарства

Практична підготовка

Практичні навички є найголовнішою складовою сучасного фахівця. Здобувачі фахової передвищої освіти мають змогу проходити практичне начення на провідних фахових підприємствах м.Миколаєва та Миколаївської області. 
Здобувачі фахової передвищої освіти мають змогу проходити закордонну практику  як на традиційних сімейних фермерських господарствах західної Європи так і на сучасних аграрних підприємствах. Вони можуть вдосконалити свій сільськогосподарський досвід та навички, збагатити свої знання та світогляд, застосувати теоретичні знання здобуті в навчальному закладі на практиці. Студенти мають можливість отримати досвід роботи за новітніми технологіями на сучасній техніці у фермерських господарствах Польщі, Німеччини, покращити знання з іноземної мови, подружитися з однолітками з інших країн, ознайомитися з культурою країни та отримати гідну оплату за свою працю.
Translate »